Witam Was Serdecznie i zapraszam na pyszne , kruche pierogi z kurczakiem , papryką w sosie BBQ. Robi się je szybko, smakują wyśmienicie. Idealne na szybką przekąskę na imprezę czy rodzinne spotkanie.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤❤
SKŁADNIKI:
- 370 g gotowego ciasta kruchego
- 2 filety z kurczaka
- Papryka zielona i czerwona
- 1 cebula
- 2 łyżki świeżej bazylii
- Pieprz i sól
- 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżka papryki czerwonej ostrej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- Olej rzepakowy do smażenia
- 4 łyżki ketchupu pikantnego
- 4 łyżki sosu bbq
- 15 dag sera żółtego tartego
- 1 jajka
PRZYGOTOWANIE:
Filety z kurczaka mielę w maszynce do mięsa lub malakserze. Papryki myję
i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję mięso. Doprawiam
smażę na rumiano. Dodaję paprykę. Całość mieszam. Cebulę obieram, kroję w
kostkę dodaję do mięsa. Na koniec dodaję świeża bazylię. Farsz
przekładam do miski, dodaję ketchup i sos bbq. Mieszam dodaję ser żółty
tarty. Z ciasta kruchego wykrajam kółka. Za pomocą łyżki nakładam farsz na środek i zaklejam jak pierożki.
Każdy pierożek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi smaruję mlekiem.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.
Każdy pierożek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi smaruję mlekiem.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz