6 lip 2018

DEWOLAJE PO MOJEMU


Dewolaje po Mojemu - z pieczarkami ,szpinakiem , serem i prażoną cebulką 😍
Idealne danie obiadowe na nadchodzący weekend :)
Polecam 🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
 
Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ #gotowaniepatki , https://www.instagram.com/gotowaniepatki/będzie mi bardzo miło 😘
 
Składniki na 6 sztuk: 
 
3 filety pojedyncze z kurczaka
15 dag sera żółtego tartego
Olej do smażenia np.rzepakowy
2 łyżki przyprawy do kurczaka
Sól i pieprz do smaku
3 łyżki prażonej cebulki
Pieczarki:
6 pieczarek
1/2 cebuli
2 łyżki natki pietruszki
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
Garść szpinaku świeżego
Dodatkowo:
Bułka tarta do panierki
2 jajka
🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴
Przygotowanie:
 
1. Pieczarki myję,drobno siekam. Cebulkę i szpinak również drobno siekam. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju , smażę pieczarki, cebulę oraz szpinak.Doprawiam solą i pieprzem.Na koniec dodaję natkę. Mieszam.
2. Filet z kurczaka rozcinania wzdłuż tak by powstało nam 6 kotletów,mięso rozbijam dokładnie . Doprawiam przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą.
3. Na środek kładę łyżkę farszu, dodaję ser i prażoną cebulkę. Zawijam.
4. Kotlety panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej.
5. Formuję dewolaje.
6. Na patelni rozgrzewamy olej o na małym ogniu smażę kotlety ze wszystkich stron na rumiano.
7. Podaję z ulubionymi składnikami
 
 

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF