12 paź 2016

SOS PIECZaRKOWY NA MLEKU

SKŁADNIKI:

2 szklanki mleka
30 dag pieczarek
1 cebula
1 papryka ja dałam granatową
Łyżka masła
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
przyprawy:sól, pieprz, bazylia

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Pieczarki myję smażę na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Następnie drobno kroję cebulkę i dodaję do pieczarek. Dalej smażę. Dodaję pokrojoną drobno granatową paprykę. . Następnie wszystko doprawiam. Dodaję do garnka. Następnie do garnka wlewam 1.5 szklanki mleka. Do Prowadzam do lekkie wrzenia. W połowie litra mleka rozrabiam mąkę. Przecedzam przez sitko wlewając do mleka w garnku. Całość mieszam. Doprowadzam do wrzenia. Następnie odstawiam z palnika

2 komentarze:

Wiki pisze...

Uwielbiam pieczarki. Także w takim sosie muszą być pyszne :-)

Kasik pisze...

O tak są znakomite, robiłam nie jeden Raz :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF