SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka
30 dag pieczarek
1 cebula
1 papryka ja dałam granatową
Łyżka masła
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
przyprawy:sól, pieprz, bazylia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki myję smażę na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła.
Następnie drobno kroję cebulkę i dodaję do pieczarek. Dalej smażę.
Dodaję pokrojoną drobno granatową paprykę. . Następnie wszystko
doprawiam. Dodaję do garnka. Następnie do garnka wlewam 1.5 szklanki
mleka. Do Prowadzam do lekkie wrzenia. W połowie litra mleka rozrabiam
mąkę. Przecedzam przez sitko wlewając do mleka w garnku. Całość mieszam.
Doprowadzam do wrzenia. Następnie odstawiam z palnika
2 komentarze:
Uwielbiam pieczarki. Także w takim sosie muszą być pyszne :-)
O tak są znakomite, robiłam nie jeden Raz :)
Prześlij komentarz