18 cze 2017

PEŁNOZIARNISTA TORTILLA ZE SZPINAKIEM


Pyszna pełnoziarnista tortilla. Tym razem ze szpinakiem , wędliną oraz serem wędzonym. Idealna propozycja na drugie śniadanie do pracy, szkoły czy na drogę. Polecam. 


SKŁADNIKI:

1 tortilla pełnoziarnista
3 plastry sera wędzonego
3 plastry wędliny
1 Garść szpinaku
Ketchup np. Łagodny
 
PRZYGOTOWANIE:

 Tortillę pełnoziarnistą smaruję dokładnie ulubionym ketchupem np. Łagodnym. Następnie na środek kładę garść umytego i osuszonego szpinaku. Kolejno kładę ok 3 plastry wędzonego sera.

Na koniec kładę plastry ulubionej wędliny. Tortillę zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy.

Smacznego i na zdrowie. 






DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF