Polędwiczki z Ryżem i Pieczarkami
Składniki:
- Polędwiczka Wieprzowa ok 30 dag
- 20 dag Pieczarek
- 2 Woreczki Ryżu Brązowego
- 1 Papryka czerwona
- Por
- Mały Jogurt Naturalny 0 %
- Natka pietruszki
- Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, suszona pietruszka,papryka słodka
- Oliwa z oliwek
- Pęczek Szczypiorku i Kopru
Sposób Przygotowania:
- Polędwiczkę kroimy cieknie plastry,dodaje przyprawy i szczypiorek podsmażamy na oliwie
- Ryż gotujemy tak jak jest na opakowaniu ok 20 minut.
- Pieczarki kroimy grubo i smażymy na oliwie wraz z porem lub cebulą
- Kiedy pieczarki się usmażą dodajemy drobno pokrojoną papryczkę.
- Ryż, polędwiczkę oraz warzywa mieszamy razem, posypujemy pietruszką , doprawiamy do smaku.
- Składniki przekładamy do garnka i podgrzewamy dodajemy jogurt.
- Całość mieszamy i gotujemy na ogniu ok 3 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz