17 wrz 2015

Polędwiczki z Ryżem

Polędwiczki z Ryżem i Pieczarkami


Składniki:

  • Polędwiczka Wieprzowa ok 30 dag
  •  20 dag  Pieczarek
  • 2 Woreczki  Ryżu Brązowego
  • 1 Papryka czerwona
  • Por
  • Mały  Jogurt Naturalny 0 %
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, suszona pietruszka,papryka słodka
  • Oliwa z oliwek
  • Pęczek Szczypiorku i Kopru
Sposób Przygotowania:
  • Polędwiczkę kroimy cieknie plastry,dodaje przyprawy i szczypiorek podsmażamy na oliwie
  • Ryż gotujemy tak jak jest na opakowaniu ok 20 minut.
  • Pieczarki kroimy grubo i smażymy na oliwie wraz z porem lub cebulą 
  • Kiedy pieczarki się usmażą dodajemy drobno pokrojoną papryczkę.
  •  Ryż, polędwiczkę oraz warzywa mieszamy razem, posypujemy pietruszką , doprawiamy do smaku.
  • Składniki przekładamy do garnka i podgrzewamy dodajemy jogurt.
  •  Całość mieszamy i gotujemy na ogniu ok 3 minut. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF