2 lis 2015

Filet z Kurczaka ze Szpinakiem zapiekany w Piekarniku

Znakomity Filet z Kurczaka zapiekany ze szpinakiem z dodatkiem sosów sojowych ciemnych z dodatkiem chilli i sosu słodko-kwaśnego dodaje pazura tej potrawie. 
Jest bardzo Łatwy w przygotowaniu. Lubię tę wersję kurczaka bo jest bardzo soczysty w smaku a zarazem delikatny. Polecam bo warto spróbować:)


SKŁADNIKI:

2 Filety z Kurczaka bez Skóry
50 g Świeżego Szpinaku
2 Łyżki Sosu Słodko Kwaśnego lub Chilli
3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego
10 Dag Sera Żółtego Tartego
 Pieprz 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Filet z Kurczaka Myjemy Przekrawamy  na Pół 
Filet Polewamy Sosami
Kładę Szpinak
Dodać Przyprawy
Włożyć do Piekarnika piec ok 40 min 
Na sam Koniec dodaję ser Żółty 
Zapiekam ok 5 min











Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF