4 lis 2015

Pieczarkowa z brązowych pieczarek ze Świeżym Szpinakiem

Bardzo szybka i ciekawa w smaku sałatka z gotowanymi pieczarkami oraz świeżym szpinakiem. Sałatka nie jest lekka ale raz na jakiś czas warto ją przygotować. Papryka zielona dodaje bardzo fajnego smaku a dodatkowo wzbogaca go czerwona cebula i ser żółty. 
Zapraszam:)


SKŁADNIKI:
 20 dag brązowych pieczarek(oczywiście mogą być zwykłe)
10 dag sera żółtego
1 czerwona cebula
1 zielona papryka
3 jajka
50 g świeżego szpinaku
3 łyżki majonezu
sól i pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20 min. 
Jajka gotuję, obieram, kroję w kostkę.
Paprykę zieloną myję i kroję w kostkę.
Czerwoną cebulę obieram i kroję drobno.
Ser żółty kroję w kostkę lub w paski.
Szpinak myję i kroję na pół.
Do sałatki dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. 
 
Sałatkę chłodzę w lodówce min 30 minut. 
Jem samą lub z dodatkiem pieczywa:)
SMACZNEGO
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF