11 gru 2015

Karkówka duszona w wiśniach

Od kilku dni jestem w Polsce przyjechałam na Święta więc mogę troszkę poeksperymentować :) Tym razem w roli głównej Karkówka. Znakomita i delikatna Karkówka duszona we własnej roboty dżemie z wiśni. Dżem musi być nie słodzony. 





SKŁADNIKI:

1 kg Karkówki bez Kości
1 duży Słoik Dżemu Wiśniowego bez Cukru- Ja dodałam własnego
sól i pieprz
ok 1/2 szklanki mąki
Olej 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Karkówkę myję, kroję w cienkie plastry, rozbijam. 
Dodaję Pieprz i Sól.
Mięso Obtaczam w Mące.


Mięso Smażę.
Mięso Przekładam do Naczynia Żaroodpornego. 

Karkówkę przekładam Wiśniami. 

 Mięso przekładam warstwowo.
Mięso piekę ok 60 min w 180 stopniach, góra- dół. 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF