6 sty 2016

CHRUPIĄCE SCHABOWE

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami. 






SKŁADNIKI:

4 kotlety ze schabu 
1/2 szklanki bułki tartej - grubej 
2 jajka
6 łyżek mleka surowego
sól i pieprz
olej rzepakowy do smażenia 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko.
Każdy kawałek solidnie pieprze i solę. Ja używam soli Himalajskiej. 
Do jednej miseczki wsypuję bułkę. 
Do drugiej miseczki wbijam jaja i wlewam mleko. Dokładnie se sobą łączę. 
Każdy kotlet obtaczam w bułce a potem w jajku i jeszcze raz w bułce. 
Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam kotlety.
Smażę aż panierka będzie złota. 
Podaję gorące. 
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF