Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.
SKŁADNIKI:
4 kotlety ze schabu
1/2 szklanki bułki tartej - grubej
2 jajka
6 łyżek mleka surowego
sól i pieprz
olej rzepakowy do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko.
Każdy kawałek solidnie pieprze i solę. Ja używam soli Himalajskiej.
Do jednej miseczki wsypuję bułkę.
Do drugiej miseczki wbijam jaja i wlewam mleko. Dokładnie se sobą łączę.
Każdy kotlet obtaczam w bułce a potem w jajku i jeszcze raz w bułce.
Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam kotlety.
Smażę aż panierka będzie złota.
Podaję gorące.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz