29 mar 2016

Kluski Śląskie Patki

Bardzo szybkie i proste w wykonaniu Kluski Śląskie. Ja lubie je podawać z sosem mięsnym albo pieczarkowym. Polecam :)



SKŁADNIKI:

1 KG Ziemniaków
1 szklanka mąki ziemniaczanej
sól i pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ziemniaki Obieram, gotuję, studzę a następnie mielę.


Dzielę na 4 części i 1 częśc wyjmuję. 



W puste miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną. Wszystko ze sobą łączę a następnie doprawiam do smaku. 

 
Formuję kulki i robię w nich dziurkę. 


Kluski wrzucam na gotującą i osoloną wodę. Gotuję po wypłynięciu ok 3 minut. 

Podaję z sosem :)




2 komentarze:

Kamila Poręba pisze...

Super, takiego przepisu szukałam? Będę tu zaglądać częściej. Pozdrawiam i zapraszam do mnie wypozyczalnia.samochodow.nezevai.com

patkauk87 pisze...

bARDZO dZIĘKUJĘ :) ZAPRASZAM I SMACZNEGO :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF