Tym razem polecam pełnoziarnistą panierkę do kotletów z Indyka. Zapiekane w piekarniku ze szpinakiem i mozzarellą.
SKŁADNIKI:
4 Kotlety z Indyka
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
2 jajka
pół szklanki mleka
przyprawy
garść szpinaku
1 mozzarella
olej rzepakowy do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kotlety dokładnie ubijamy, przyprawiamy.
Jajka rozbijamyw osobnym naczyniu, dodajemy mleka.
W drugim naczyniu wysypujemy mąkę.
Kotlety maczamy- jajko- mąka.
A następnie smażymy.
Na usmażone kotlety kładziemy szpipnak a następnie ser.,
Zapiekamy w piekarniku ok 15 min.
Podaję z ziemnikami.
SMACZNEGO
2 komentarze:
gdzie kupials te przyprawy i co wchodzi w ich sklad?
tu w Angli w B&M. Jest to młynek więc fajnie i poręcznie.
Prześlij komentarz