18 maj 2016

Babeczki na słono

Dziś zapraszam na kulinarną przygodę z babeczkami z farszem z mięsa mielonego z indyka,oliwkami,suszonymi pomidorkami oraz szpinakiem. Dodatkowo smak wzbogaciłam serem wędzonym z chilli. Idealnie sprawdzają się na przyjęciach. 
Smacznego 



SKŁADNIKI:12 sztuk
500g mięsa mielonego z indyka
375 g ciasta kruchego
Pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku 
10-12 szt oliwek mogą być nadziewane
5 pomidorków suszonych w oleju 
150 g świeżego szpinaku 
1 papryka
1 cebula
10 gad sera żółtego wędzonego ja dałam z chilli
4 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy: 1/2 łyżeczki : chilli,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,pieprzu czarnego
soli lub 1 łyżka vegety naturalnej
olej do smaenia
Dododatkowo można podawać gotowe babeczki z sosem TU

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 Przygotowujemy foremki ok 12 sztuk
Ciasto dzielimy na kwadraty ok 12 sztuk.
Następnie wklładamy do foremek na muffinki.
 Między czasie  przygotowujemy mięso. Na rozgrzany olej wrzucam mięso, smażę,dodaję przyprawy,koncentrat,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną drobno cebulę.Następnie wrzucam szpinak. Wszystko mieszam i zestawiam z palnika.
Paprykę myję i kroję drobno.
 Oliwki kroję w krążki.
 Ser kroję w kostkę.
 Natkę myję i drobno siekam.
 Pomidorki kroję w paski.
 Dodaję mięso,całość dokładnie mieszam.
 Faszeruję.
Piekę ok 30 min w piekarniku góra-dół w 180 stopniach

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF