10 cze 2016

Gulasz z kurczaka i z kaszą jęczmienną

SKŁADNIKI:

2 litry bulionu warzywnego
2 filety z kurczaka
1 bakłażan
3 marchewki
1/2 szklanki kaszyjęczmiennej
500 ml przecieru pomidorowego
Do smaku sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 Kurczaka kroję w kostkę, doprawiam i smażę na patelni. Mięso smażę nie do końca wystarczy, że jest biały z obu stron. Do bulionu wrzucam obranego i pokrojonego w kostkę bakłażana. Po upływie ok 2 min dodaję mięso. Następnie marchewkę obieram i trę na grubych oczkach.

Do gotującego bulionu dodaję przecier pomidorowy. Następnie dodaję przyprawy. Po upływie ok 5 min dodaję kaszę. Gotuję jeszcze ok 15 min, aż kasza będzie miękka.

Pod koniec ok 2 min dodaję marchewkę. Podaję gorący.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF