SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
12 pieczarek
1 czerwona Cebula
10 dag sera żółtego tartego
pęczek pietruszki kolendry
jogurt naturalny ok 500 ml
1/2 szklanki wody
sól,pieprz,chilli
1 łyżka masła
1 czerwona Cebula
10 dag sera żółtego tartego
pęczek pietruszki kolendry
jogurt naturalny ok 500 ml
1/2 szklanki wody
sól,pieprz,chilli
1 łyżka masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i podsmażam.
Pieczarki kroję w plastry i wrzucam do cebuli. Dodaję pieprz,sól i chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min.
Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę drobno siekam i dodaję do pieczarek.
Pieczarki ściągam z palnika j dodaję jogurt. Mieszam.
Na wyłożony makaron wylewam sos. Podaję od razu. Smacznego.
Pieczarki kroję w plastry i wrzucam do cebuli. Dodaję pieprz,sól i chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min.
Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę drobno siekam i dodaję do pieczarek.
Pieczarki ściągam z palnika j dodaję jogurt. Mieszam.
Na wyłożony makaron wylewam sos. Podaję od razu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz