Dziś proponuję babeczki z fileta z kurczaka,nadziewane farszem z jarmużu, zapiekane z serem żótym. Podaję z dowolnym sosem. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zapaszam.
SKŁADNIKI:
1 podwójna pierś z kurczaka
100 g jarmużu
1 cebula
1/2pora
2 ząbki czosnku
szczypiorek
sól pieprz czosnek chilli
masło do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by
zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki
wykładam mięsem.
Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM
Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję
babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min
Góra-dół w 180 stopniach.
Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz