SKŁADNIKI:
5-6 kiełbasek ja dałam tzw Dębowe
2 cebule czerwone
dwie garści jarmużu
natka pietruszki
przyprawy:chilli i pieprz oraz odrobinę soli ( do smaku)
100 ml wody
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kiełbaskę kroję w plastry. Nie obieram. Cebulę kroję w plasterki.
Rozgrzewam patelnię, na patelnię wlewam olej a następnie wrzucam cebulę i
kiełbasę. Smażę aż będzie przyrumieniona.
Następnie dodaję chilli i pieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż.
Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje.
Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz