A DZIŚ ZUPEŁNIE INNE OBLICZE GULASZU ;) O TAK Z MIĘSEM I BAKŁAŻANEM :) A CZEMU NIE?
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego
1 bakłażan
Marchewka
Cebula
Czosnek
500 ml przecieru pomidorowego
2 szklanki wody
Natka pietruszki
Przyprawy_sól, pieprz, wegeta, bazylia, czosnek granulowany, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka.
1 bulionetka o smaku kolorowego pieprzu
2 torebki kaszy gryczanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso podsmażam na oleju z przyprawami. Do garnka wrzucam mięso. Dodaję startą marchewkę na grubych oczkach.
Na patelni podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję
pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam
do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą.
Następnie dodaję przecier pomidorowy, przyprawy i bulionetkę z kolorowym pieprzem.
Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.
W garnku gotuję kaszę gryczaną jak w instrukcji na opakowaniu. Kaszę polewam gulaszem. Podaję na ciepło.
1 komentarz:
NA PEWNO WYKONAM TEN PRZEPIS. WYGLĄDA OBŁĘDNIE.
Prześlij komentarz