15 wrz 2016

SAŁATKA CHRZANOWA SZYNKĄ I PAPRYKĄ


SKŁADNIKI:

sałatka


4 jajka

10 dag szynki

1 biała papryka

4 ogórki kiszone

kilka gałązek natki pietruszki

10 dag sera żółtego

sól i pieprz do smaku


sos


3 łyżki chrzanu

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki majonezu

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Jajka gotuję. Obieram. Następnie kroję w drobną kostkę. Wędlinę również kroję drobno.

Ser żółty kroję w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekam. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Ogórki siekam w drobną kostkę. Wszystko ze sobą łączę.

Doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję sos. I mieszam. Przed podaniem wkładam do lodówki na min 30 min.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF