25 paź 2016

MINI GRZANKI Z SALSĄ POMIDOROWO OLIWKOWĄ

Tą szybką i pyszną przekąskę jadłam u Mojej Przyjaciółki- M. To jej pomysł i jej wykonanie na bardzo pyszne grzanki, które może jeść każdy. Smacznego :)


SKŁADNIKI:

2 bagietki
2 pomidory
Cebula
10 oliwek
Masło
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz
Bazylia i ziołaprowansalskie


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Pomidory, oliwki, cebulę bardzo drobno siekam. Doprawiam bazylią, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.

Następnie w miseczce przygotowuję masło z przeciśniętym czosnkiem. Masło mieszam dokładnie i doprawiam solą i pieprzem.

Bagietki kroję w plastry ok2 cm. Wszystkie plastry smaruję z obu stron masłem czosnkowym. Następnie na rozgrzaną patelnię grillową wykładam bagietki.

Grilluję z obu stron na złoto. Na sam koniec na każdą bagietkę wkładam po łyżeczce salsy.
 

1 komentarz:

Salatkowapanna pisze...

Czesto robię takie grzanki uwielbiam. Ja daje czesto zamiast masła oliwę z oliwek.

Printfriendly

Print Friendly and PDF