Tą szybką i pyszną przekąskę jadłam u Mojej Przyjaciółki- M. To jej pomysł i jej wykonanie na bardzo pyszne grzanki, które może jeść każdy. Smacznego :)
SKŁADNIKI:
2 bagietki
2 pomidory
Cebula
10 oliwek
Masło
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz
Bazylia i ziołaprowansalskie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pomidory, oliwki, cebulę bardzo drobno siekam. Doprawiam bazylią, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem.
Następnie w miseczce przygotowuję masło z przeciśniętym czosnkiem. Masło mieszam dokładnie i doprawiam solą i pieprzem.
Bagietki kroję w plastry ok2 cm. Wszystkie plastry smaruję z obu stron
masłem czosnkowym. Następnie na rozgrzaną patelnię grillową wykładam
bagietki.
Grilluję z obu stron na złoto. Na sam koniec na każdą bagietkę wkładam po łyżeczce salsy.
1 komentarz:
Czesto robię takie grzanki uwielbiam. Ja daje czesto zamiast masła oliwę z oliwek.
Prześlij komentarz