25 paź 2016

POMIDORKI W SOSIE CZOSNKOWYM POD SEROWĄ PIERZYNKĄ

SKŁADNIKI:


5 pomidorów
3 ząbki czosnku
5 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
10 dag sera żółtego
Sól i pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

 
 Pomidory myję. Kroję na ćwiartki. Następnie układam na półmisku. 
Przygotowuję sos czosnkowy. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję jogurt naturalny, majonez. Następnie natkę pietruszki siekam. Dodaję do jogurtu.
Całość doprawiam solą i pieprzem. Mieszam.

Pomidory posypuję pieprzem i solą a następnie polewam sosem. Ser żółty kroję drobno lub trę na tarcę i posypuję całość.

1 komentarz:

Salatkowapanna pisze...

Uwielbiam takie przystawki.

Printfriendly

Print Friendly and PDF