27 gru 2016

TARTA Z POWIDŁAMI DOMOWYMI Z GRUSZEK I IMBIRU


SKŁADNIKI:
  • 400 g ciasta kruchego
  • 150 ml powideł z gruszek i imbiru własnej roboty
  • 1 00 ml dżemu wiśniowego własnej roboty
  • 3 łyżki skórki z pomarańczy
  • Cukier trzcinowy do posypania
SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA:
Ciasto kruche wykładam do foremki na tarte wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłówam widelcem.

Następnie wykladam powidła z gruszką i imbirem oraz dżem wiśniowy. Całość posypuję skórka z pomarańczy.

Brzegi ciasta zaklejam do środka. Tworząc lekką falbankę. Całość posypuję cukrem brązowym.

Piekę w 180 stopniach przez 40 min.


SMACZNEGO

1 komentarz:

Kasia Sarna pisze...

wygląda świetnie, skusiłabym sie na duży kawałek :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF