20 mar 2017

MIĘSNE BABECZKI ZE SZPINAKIEM


SKŁADNIKI:
1 filet z kurczaka
1 Garść świeżego szpinaku
5 dag sera żółtego
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej

PRZYGOTOWANIE:


 Filet z kurczaka kroję na mniejsze kawałki (nie muszą być równe) i rozbijam tłuczkiem.
 Doprawiam solą, pieprzem i papryką czerwoną.

Szpinak myję, osuszam recznikiem papierowym. Ser żółty kroję w drobną kostkę.

Foremki silikonowe do muffinek wykładam mięsem następnie kładę szpinak i ser.

Przykrywam drugim kawalkiem mięsa. Posypuję solą.

Piekę w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło.

7 komentarzy:

Paulina pisze...

Kolejna świetna propozycja :D

Paulina pisze...

Kolejna świetna propozycja :D

Gotowaniepatki pisze...

Dziękuję :)

Anonimowy pisze...

Mogłabym jeść i jeść :)

Krzyżański pisze...

Przepysznie wyglądają!

Gabriela Borowiec pisze...

ciekawy pomysł na wytrawne babeczki :)

patkauk87 pisze...

Dziękuję bardzo :) są pyszne

Printfriendly

Print Friendly and PDF