18 maj 2017

INDYK FASZEROWANY KURCZAKIEM



SKŁADNIKI:

Mięso


2 kg udźca z indyka
1 podwójny filet z kurczaka
Siatka do pieczenia wędlin
rękaw do pieczenia

Marynata


2 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
4 łyżki suszonej cebuli
2 łyżki czosnku granulowanego
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
PRZYGOTOWANIE:

 Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę.

Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka.

Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięsa. Zawiązuję.

Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mięso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny w 180 stopniach.

Po upieczeniu studzę i wkładam do lodówki w samej siatce na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF