Pyszne i dietetyczne sznycle z indyka zapiekane z pomidorami i serem mozzarella według Mojej Mamy Mariolki. Polecane danie dla diabetyków.
SKŁADNIKI:
4 sznycle z indyka
2 pomidory np. Malinowe
1 kulka sera mozzarella
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
50 ml wody
2 pomidory np. Malinowe
1 kulka sera mozzarella
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
50 ml wody
PRZYGOTOWANIE:
Sznycle z indyka dokładnie rozbijam.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.
Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.
Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.
Podaję z ziemniakami lub kaszą i surówką.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.
Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.
Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.
Podaję z ziemniakami lub kaszą i surówką.
2 komentarze:
pyszotka ;)
Ladnie wygląda to danie. Akurat nie jadam mięsa, ale pewnie znajdzie sie sporo osob, ktore skorzystają z przepisu.
Prześlij komentarz