13 lip 2017

ZAPIEKANE SZNYCLE WEDŁUG MAMY MARIOLKI


Pyszne i dietetyczne sznycle z indyka zapiekane z pomidorami i serem mozzarella według Mojej Mamy Mariolki. Polecane danie dla diabetyków.  

SKŁADNIKI:
4 sznycle z indyka
2 pomidory np. Malinowe
1 kulka sera mozzarella
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
50 ml wody


PRZYGOTOWANIE:

Sznycle z indyka dokładnie rozbijam.

Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.

Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki.

Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.

Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.

Podaję z ziemniakami lub kaszą i surówką.

2 komentarze:

Panna Oceanna pisze...

pyszotka ;)

Marta Kraszewska pisze...

Ladnie wygląda to danie. Akurat nie jadam mięsa, ale pewnie znajdzie sie sporo osob, ktore skorzystają z przepisu.

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF