Pyszne naleśniki o smaku Curry to idealna propozycja wytrawych naleśników .
Naleśniki można faszerować dowolnymi słonymi nadzieniami.
Idealnie smakują również z domowymi sosami np. czosnkowym czy ostrym.
Składniki na 8 sztuk:
1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej
1. 5 szklanki mleka
2 łyżki oleju rzepakowego
2 jajka
2 szklanki mąki
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki curry
1 łyżka czosnku granulowanego
1. 5 szklanki mleka
2 łyżki oleju rzepakowego
2 jajka
2 szklanki mąki
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki curry
1 łyżka czosnku granulowanego
PRZYGOTOWANIE:
Do miski wbijam jajka a następnie dodaję szczyptę soli. Dokładnie ubijam.
Dodaję przyprawy w tym curry a następnie dodaję mleko, olej i wodę na koniec dodaję mąkę.
Dodaję przyprawy w tym curry a następnie dodaję mleko, olej i wodę na koniec dodaję mąkę.
Ubijam mikserem na wysokich obrotach do połączenia
składników.
Rozgrzewam patelnię. Za pomocą łyżki wazowej nabieram porcję i wylewam na patelnię.
Smażę naleśniki na rumiano z obu stron
Rozgrzewam patelnię. Za pomocą łyżki wazowej nabieram porcję i wylewam na patelnię.
Smażę naleśniki na rumiano z obu stron
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz