16 wrz 2017

KOTLETY Z DUSZONYCH ZIEMNIAKÓW


 SKŁADNIKI na 12 sztuk:

PRZYGOTOWANIE:

Duszone ziemniaki, które zostały nam z dnia wczesniejszego dokładnie ugniatam, można przecinąć przez prasę.

Następnie dodaję 2 łyżki masła.

Następnie dodaję przyprawy według uznania, mąkę oraz jajka. Ugniatam .

W dłoni formuję kotleciki. Następnie wsypuję bułkę tartą na talerz i obtaczam w bułce kotleciki.

Na patelnię wylewam olej ok 1 cm wysokości. Mocno rozgrzewam olej.

Smażę kotleciki na rumiano z obu stron. Ja podaję z jogurtem naturalnym i ogórkami kiszonymi.  










S

2 komentarze:

Aneta pisze...

Uwielbiam ten przis! Jest naprawdę pyszny, pora go przyrządzić raz jeszcze!

Unknown pisze...

Zapowiada się smakowicie! :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF