Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką.
Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes #MasterTuńczyk z sosem BBQ. Polecam wszystkim :)
Składniki na ok 40 krążków o średnicy 4 cm
➞5 placków dowolnej Tortilli ja użyłam pszennej
➞1 puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju
➞ 3 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
➞ 2 płaty papryki konserwowej pokrojonej w drobną kostkę
➞ 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
➞15 dag tartego sera np. cheedar
➞1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
➞ 3łyżki sosu BBQ lub Ketchupu
➞ 2 łyżki jogurtu Naturalnego
➞ sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Z tortilii za pomocą małej szklanki wycinamy krążki o średnicy ok 4 cm - wyjdzie ok 40 sztuk.
2. Tuńczyka odcedzam, przekładam do miski , dodaję wszytskie składniki, mieszam dokładnie.
3. Krążki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Za pomocą małej łyżeczki nakładam na środek farsz.
4. Piekę ok 3 minut ( obserwuję) w 180 stopniach.
5. Podaję np ze świeżą rukolą i ulubionym sosem :)
![Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/15/84embed_EUrZy1cAFDlWlGp1MWbnq95KeYmvSwzz.jpg?source=gotowanie-patki)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz