16 maj 2018

Wiosenna przekąska z Tuńczykiem




 Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką. 
 Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes #MasterTuńczyk z sosem BBQ. Polecam wszystkim :)


 Składniki na ok 40 krążków o średnicy 4 cm 

➞5 placków dowolnej Tortilli ja użyłam pszennej 
➞1 puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju 
➞ 3 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
➞ 2 płaty papryki konserwowej pokrojonej w drobną kostkę
➞ 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 
➞15 dag tartego sera np. cheedar
➞1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
➞ 3łyżki sosu BBQ lub Ketchupu 
➞ 2 łyżki jogurtu Naturalnego 
➞ sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1. Z tortilii za pomocą małej szklanki wycinamy krążki o średnicy ok 4 cm - wyjdzie ok 40 sztuk. 
2. Tuńczyka odcedzam, przekładam do miski , dodaję wszytskie składniki, mieszam dokładnie.  
3. Krążki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Za pomocą małej łyżeczki nakładam na środek farsz. 
4. Piekę ok 3 minut ( obserwuję) w 180 stopniach. 
5. Podaję np ze świeżą rukolą i ulubionym sosem :)


















Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF