Znudziła Wam się już pizza na tradycyjnym pomidorowym sosie? Chcecie spróbować czegoś innego?
Ok
😃
Polecam Wam Biały sos cebulowy mojego autorstwa
;)
Robi się go szybko
Nie jest drogi
A jak smakuje
;)
Polecam bo na prawdę warto
;)
Ok

Polecam Wam Biały sos cebulowy mojego autorstwa

Robi się go szybko
Nie jest drogi
A jak smakuje

Polecam bo na prawdę warto













Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło

A teraz przepis :
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
Składniki:
3 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki drobno siekanej świeżej natki pietruszki
200 ml śmietany 18%
Sól pieprz do smaku
Olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
🍴
🍴
🍴
🍴
🍴
Cebulę i czosnek obieram i drobno siekamy. W garnku o grubym dnie wylewam olej a następnie dodaję drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Natkę pietruszki myję i siekamy dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy aż cebulka się zarumieni.
Zmniejszamy ogień. Dodajemy śmietankę ,mieszamy do chwili kiedy pojawią się małe bąbelki (uważamy by śmietanka się nie zwarzyla). Zdejmujemy z ognia.
Czekamy aż sos ostygnie. Możemy zmiksować blenderem na gładko lub pozostawić w takiej formie. Ciasto na pizzę smarujemy dokładnie, posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy
;) Smacznego









Składniki:
3 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki drobno siekanej świeżej natki pietruszki
200 ml śmietany 18%
Sól pieprz do smaku
Olej rzepakowy do smażenia
🍴




Cebulę i czosnek obieram i drobno siekamy. W garnku o grubym dnie wylewam olej a następnie dodaję drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Natkę pietruszki myję i siekamy dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy aż cebulka się zarumieni.
Zmniejszamy ogień. Dodajemy śmietankę ,mieszamy do chwili kiedy pojawią się małe bąbelki (uważamy by śmietanka się nie zwarzyla). Zdejmujemy z ognia.
Czekamy aż sos ostygnie. Możemy zmiksować blenderem na gładko lub pozostawić w takiej formie. Ciasto na pizzę smarujemy dokładnie, posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz