Witam Was

Idealna przekąska kiedy chcemy nie tylko zachwycić swoich gości

Robi się ją w miarę szybko , najdłużej robi się mięso ok 30 minut


Efekt smakowy zachwyci nie jednego smakosza

Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB #gotowaniepatki będzie mi bardzo miło.
A oto przepis na ok 16 sztuk:








Przygotowanie:
Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą.
Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron ok 5 min, następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min.
Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie.
Piekę w piekarniku ok 30-40 min w 180 stopniach.
Ciasto kroję na równe plastry z jednego ciasta wyjdzie ok 8 szt ja użyłam dwóch ciast.
Każdy smaruję sosem bbq i posypuję serem żółtym następnie kładę już przygotowaną porcję farszu.
Zaklejamy w dowolny sposób ja składam na pół. Posypuję serem wierzch.
Gotowe poduszki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i sałatką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz