Eksperymenty w Kuchni to moja specjalność
:)
Chyba od zawsze robię po swojemu ,coś dodam coś odejmę
;) i wychodzi i to całkiem nieźle
;)

Chyba od zawsze robię po swojemu ,coś dodam coś odejmę


Dziś proponuję Wam na Obiad np. jutrzejszy
Kotlety mielone z indyka z Wędzoną śliwką oraz Chrzanem.
Są idealne również do kanapek na ciepło jak i zimno
;)
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
🍔
















Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ #gotowaniepatki, będzie mi bardzo miło.
A teraz przepis mojego autorstwa:
Składniki na ok 12 sztuka małych kotletów:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 6 śliwek wędzonych (mogą być suszone) bez pestki!!
-1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
-1 łyżka czerwonej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki chrzanu tartego (ze słoiczka)
- bułka tarta do panierki
-olej rzepakowy do smażenia
- 6 śliwek wędzonych (mogą być suszone) bez pestki!!
-1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
-1 łyżka czerwonej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki chrzanu tartego (ze słoiczka)
- bułka tarta do panierki
-olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
1. Do miski przekładam wszystkie składniki kotletów (oprócz śliwek) , dokładnie wyrabiamy .
2. Śliwki drobno siekam.
3. Na dłoń biorę porcję mięsa, dokładnie spłaszczam i na środek kładę porcję śliwek. Zaklejam, formuje kotleciki,obtaczamy w bułce tartej.
4. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto.
Smacznego
2. Śliwki drobno siekam.
3. Na dłoń biorę porcję mięsa, dokładnie spłaszczam i na środek kładę porcję śliwek. Zaklejam, formuje kotleciki,obtaczamy w bułce tartej.
4. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto.
Smacznego

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz