Znudziły mi się ostanio już tradycyjne pomidorowe, pieczarkowa czy rosół. Postanowiłam wymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi się ja szybko , mimo , że główny składnik - wołowina - trochę się gotuje. Polecam zniknęła bardzo szybko u Nas w domu :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 3 litry wody
- 500 g mięsa wołowego gulaszowego
- 200 g warzyw mrożonych dowolnych
- Przyprawy: sól,pieprz,papryka mielona,liść laurowy mielony ,oregano
- Mąka do panierowania mięsa
- Olej rzepakowy do smażenia
- Dodatkowo:pieczywo
PRZYGOTOWANIE:
Mięso myję i kroję na małe kawałki. Otaczam w mące.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron kilka chwil tak by pory się pozamykały. Doprawiam solą,pieprzem i papryką.
Całość przekładam do dużego garnka. Na patelnię wylewam trochę zimnej wody a następnie całość przelewam do garnka z mięsem. Dolewam pozostała ilość wody. Dodaję warzywa i pozostałe przyprawy.
Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podaję z pieczywem.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron kilka chwil tak by pory się pozamykały. Doprawiam solą,pieprzem i papryką.
Całość przekładam do dużego garnka. Na patelnię wylewam trochę zimnej wody a następnie całość przelewam do garnka z mięsem. Dolewam pozostała ilość wody. Dodaję warzywa i pozostałe przyprawy.
Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz