Makarony - bardzo lubiane przez Nas Polaków. Często robimy z sosem , dodajemy do zup , zapiekanek. Dziś zapraszam na Makaron Spaghetti z sosem serowym na bazie jogurtu naturalnego z pieczarkami i dodatkiem natki pietruszki. Jadłeś? Jadłaś? Jeśli nie to zapraszam do wypróbowania :)
- ROBI SIĘ BARDZO ŁATWO
- JEST TANI W PRZYGOTOWANIU
-SMAKUJE MAŁYM I DUŻYM
-ROBI SIĘ JE BARDZO SZYBKO
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 250 g makaronu spaghetti
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 15 dag sera żółtego tartego
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej słodkiej
- Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myję, a następnie kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i
drobno siekam. Natkę pietruszki myję, a następnie drobno siekam. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej.
Przekładam cebulę i czosnek. Następnie dodaję pieczarki.
Całość doprawiam smażę na rumiano. Następnie dodajemy natkę pietruszki i makaron. Mieszamy dokładnie, zmniejszamy ogień następnie dodaję jogurt i ser. Mieszam kilka chwil. Uważamy by jogurt się nie zważył.
Jemy od razu
Całość doprawiam smażę na rumiano. Następnie dodajemy natkę pietruszki i makaron. Mieszamy dokładnie, zmniejszamy ogień następnie dodaję jogurt i ser. Mieszam kilka chwil. Uważamy by jogurt się nie zważył.
Jemy od razu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz