22 paź 2018

SPAGHETTI Z PIECZARKAMI W SOSIE SEROWYM


Makarony - bardzo lubiane przez Nas Polaków. Często robimy z sosem , dodajemy do zup , zapiekanek. Dziś zapraszam na Makaron Spaghetti z sosem serowym na bazie jogurtu naturalnego z pieczarkami i dodatkiem natki pietruszki. Jadłeś? Jadłaś? Jeśli nie to zapraszam do wypróbowania :) 

- ROBI SIĘ BARDZO ŁATWO 
- JEST TANI W PRZYGOTOWANIU 
-SMAKUJE MAŁYM I DUŻYM 
-ROBI SIĘ JE BARDZO SZYBKO 

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło 

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:


  • 250 g makaronu spaghetti
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 15 dag sera żółtego tartego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej mielonej słodkiej
  • Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję, a następnie kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i drobno siekam. Natkę pietruszki myję, a następnie drobno siekam. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. Przekładam cebulę i czosnek. Następnie dodaję pieczarki.

Całość doprawiam smażę na rumiano. Następnie dodajemy natkę pietruszki i makaron. Mieszamy dokładnie, zmniejszamy ogień następnie dodaję jogurt i ser. Mieszam kilka chwil. Uważamy by jogurt się nie zważył.

Jemy od razu

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF