25 mar 2019
Makaron z Mięsem mielonym z Bekonem i szpinakiem
Pomysł na jutrzejszy obiad --makaron z mięsem mielonym z indyka , bekonem,szpinakiem w sosie pomidorowym. Łatwe i szybkie danie ,nie wymagające zdolności kulinarnych ;) U mnie w domu cieszy się bardzo dużym powodzeniem ;)
Uwaga !!! Bardzo szybko znika ;)
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;) A teraz zapraszam ;)
Składniki dla 4 osób:
🍽 500 g mięsa mielonego z indyka
🍽 150 g dowolnego makaronu
🍽 10 dag wędzonego lub gotowanego boczku
🍽 4 garscie świeżego szpinaka baby
🍽 1/2 cebuli
🍽 1 puszka pomidorów bez skóry lub przecier pomidorowy ok 250 ml
🍽 olej rzepakowy do smażenia
🍽 sól i pieprz do smaku
🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej
🍽 1 łyżka czosnku granulowanego
🍽 1 łyżka suszonej bazyli
🍽 1 kulka sera mozzarella
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładam do miski,dodaję przyprawy. Mieszam dokładnie. Na patelni rozgrzewam olej,przekładam mięso, mieszam i smażę na rumiano. Szpinak siekam w paski,dodaję do mięsa. Cebulę oraz boczek również kroję w kostkę ,dodaję do mięsa. Mieszam. Smażę ok 3-4 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję pomidory.Mieszam. Zmniejszam ogień i duszę wszystko ok 2 minut oczywiście nadal co jakiś czas mieszając. Na koniec dokładnie rwę mozzarellę i mieszam. Do dużej miski przekładam ugotowany makaron,dodaję sos i mieszam dokładnie. Jeśli całość nie będzie odpowiednio słona proponuję jeszcze dosypać soli lub pieprzu. Podajemy odrazu. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz