9 maj 2019
Drożdżowe ślimaczki z serem białym
Tak jak obiecałam Przepis na pyszne ,drożdżowe ślimaczki z serem białym i nutką wanili. Polecam każdemu 🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Wszystkie przyprawy i dodatki dostępne w sklepie
Skworcu
Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😘😍😍😍
A teraz przepis .
Składniki na 16 ślimaczków:
40 g drożdży
5 szklanek mąki
1 szklanka ciepłego mleka ok 250 ml
100 ml rozstopionego masła
Szczypta soli
4 łyżki cukru z wanilią Skworcu
https://www.skworcu.com.pl/769,cukier-waniliowy-naturalny-z-wanilia-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
1 łyżka cukru wanilinowego Skworcucu
https://www.skworcu.com.pl/191,cukier-wanilinowy-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
2 Łyżki cukru ja dałam trzcinowy
https://www.skworcu.com.pl/190,cukier-trzcinowy-demerara-sklep-internetowy-skworcu-wwwskwo.html
3 jajka
Masa serowa :
500 g sera białego ja dałam twaróg chudy
2 łyżki masła
2 jajka
2 łyżki cukru z wanilią Skworcu
https://www.skworcu.com.pl/769,cukier-waniliowy-naturalny-z-wanilia-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
1 łyżka cukru wanilinowego Skworcu
https://www.skworcu.com.pl/191,cukier-wanilinowy-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
1 łyżka cynamonu Skworcu
https://www.skworcu.com.pl/1111,cynamon-cejlonski-mielony-oryginalny-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html
3 łyŁyżki cukru
https://www.skworcu.com.pl/190,cukier-trzcinowy-demerara-sklep-internetowy-skworcu-wwwskwo.html
Lukier:
1/2 szklanki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki wrzątku
Przygotowanie:
1. Do wysokiej miski dodaję wszystkie składniki. Dokładnie łącze wszystkie składniki Wyrabiam ciasto aż będzie gładkie. Odstawiam do wyrośnięcia ok 2 godziny.
2. Przygotowuję masę serową.
3. Wszystkie skladniki przekładam do malakserea i miksuję na gładko. Jeśli nie mamy malaksera mozemy wszytskie składniki wyrobić mikserem.
4. Ciasto rozwałkuje na podsypaną mąką stolnicę. Musi powstać koło. (Jak na roladę).
5. Na cale ciasto wykladam masę .Rozsmarowuje i zawijam w roladę. Za pomocą ostrego noża kroję kawałki o grubości ok 1.5 cm. Przekładam na papier wyłożonyna blachę w równych odstępach.
6. Ślimaczki smaruję mlekiem
7. Piekę ok 25 min w 180 stopniach,góra dół.
8.Przygotowujemy lukier. Cukier puder,sok z cytryny i wrzątek łączymy ze sobą.
9.Bułeczki smaruję lukrem po upieczeniu. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz