Witam Was;) 馃崅馃崅馃崅馃崅馃崅馃崅馃尀馃尀馃尀馃尀馃尀馃尀馃尀馃尀
Dzi艣 zapraszam Was na pyszny i szybki obiad dla ka偶dego:
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym ,podane z ulubion膮 kasz膮 i sur贸wk膮 ;)
馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ馃ィ
Wszystie przyprawy znajdziecie na stronie Skworcu SKWORCU
Zapraszam
B臋dzie mi ogromnie mi艂o je艣li polubisz moj膮 stron臋 na FB gotowanie patki 馃馃
Gotowanie Patki
Sk艂adniki na ok 20 pulpit贸w wielko艣ci orzecha w艂oskiego:
Pulpety :
500 g mi臋sa mielonego ja u偶y艂am z indyka
1 jajko
2 艂y偶ki przyprawy do mi臋sa mielonego Skworcu
1 艂y偶ka czosnku grys Skworcu
S贸l i pieprz do smaku
1 艂y偶ka cebuli suszonej Skworcu
4 艂y偶ki p艂atk贸w owsianych Skworcu
1 du偶a marchewka
Sos:
5 pieczarek
500 ml przecieru pomidorowego
3 艂y偶ki warzyw suszonych Skworcu
S贸l i pieprz do smaku
2 艂y偶ki natki pietruszki drobno posiekanej
Dodatkowo:
1 艂y偶ka oleju rzepakowego do sma偶enia
3 艂y偶ki m膮ki ja da艂am razow膮
Przygotowanie :
Marchew obieram i tr臋 na grubych oczkach. Dodaj臋 mi臋so i pozosta艂e sk艂adniki. Dok艂adnie 艂膮cze ze sob膮. Formuj臋 pulpeciki wielko艣ci orzecha w艂oskiego. Pulpety obtaczamy w m膮ce.
Na patelni rozgrzewam 艂y偶k臋 oleju . Sma偶臋 pulpety na rumiano ok 2 -3 minut.
Do du偶ego garnka wlewam ok 2 szklanki wody . Dodaj臋 przyprawy . Gotuj臋 .
Pieczarki myj臋 i kroj臋 w kostk臋 .
Dodaj臋 do bulionu. Zmniejszamy ogie艅 dodaj臋 pulpeciki. Gotuj臋 ok 15 minut.
Dodaj臋 przecier i gotuj臋 jeszcze ok 5 minut .
Posypuj臋 natk膮 pietruszki .
Podaj臋 z ulubion膮 kasz膮 u sur贸wk膮.
Je艣li lubimy g臋ste sosy mozemy zag臋艣ci膰 sos 2 艂y偶kami m膮ki .
Dolewamy ok 1/2 szklanki ciep艂ego bulionu ,dodajemy m膮k臋,mieszamy dok艂adnie (Tak by nie by艂o grudek) wlewamy do garnka. (Najlepiej zrobi膰 to odrazu przed wlaniem przecieru) .
Smacznego
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz