15 wrz 2015

OSTRY MAKARON Z WOKA



 Składniki:

 Makaron Chow Mein Noodles- Makaron z mąki pszennej

2 piersi z kurczaka

pędy fasoli- ja użyłam świeżych

1 zielona papryka

1/3 cebuli

2 ząbki czosnku

Słodki sos chilli

Fix Smażony Makaron po Chińsku

Pasta pikantna do dań Chińskich  

Olej do smażenia

Kucharek

przyprawy:sól, pieprz,czosnek 

250 ml zimnej wody

Sposób Przygotowania

Makaron ok 200 g zalewam gorącą wodą. Czekam ok 4 min aż zmięknie. Odcedzam. Pozostawiam na cedzaku. 

Kurczaka kroje w paski. Wrzucam kurczaka do plastikowej miski, dodaję olej ok 3 łyżki, pieprz, sól, kucharek. Mieszam. Całość wrzucam do rozgrzanego Woka. Dodaję słodki sos chilli, ok 4 łyżki.Smażę na dużym ogniu.

 Cebulę, paprykę, kroję w paski.

Pędy wysypuję do miski.

Czosnek przeciskam przez praskę.

Do upieczonego kurczaka dodaję czosnek oraz pastę.

Po upływie ok 2 min dodaję warzywa i dalej piekę z kurczakiem.

Fix rozpuszczam w szklance zimnej wody. 

Do woka dodaję makaron. Mieszam szybkim ruchem.

Całość polewam fixem. Mieszam i duszę ok 5 minut.

Wykładam do miski albo talerzyk. Jem gorące. 

Danie dla ok 4 osób. 
SMACZNEGO!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Właśnie jutro wypróbuje Pani przepis, wygląda smacznie. Mam nadzieje że będzie równie dobre.

patkauk87 pisze...

Mam nadzieję, że będzie smakowało. Pozdrawiam i Zapraszam :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF