Uwielbiam pasty na kanapki. Nie dość, że świetnie smakują to są bardzo dobrym rozwiązaniem gdy nie ma pomysłu z czym zjeść kanapkę albo co zabrać do pracy. Moją propozycją tym razem jest pasta Serowo-Jajeczna. Pasta ta jest bardzo łatwa w wykonaniu, nie droga i szybka. Bardzo często dekoruję kanapki z pastą świeżym szczypiorkiem czy pietruszką.
Pasta Serowo-Jajeczna
Składniki:
- 3 Jajka Ugotowane na Twardo
- 3 Ogórki( ja dałam konserwowe własnej roboty)
- Ser Żółty ( ja dałam ok 6 plastrów Sera świętokrzyskiego)
- szczypiorek ( ja dałam 3 łyżki mrożonego już posiekanego)
- 3 plastry cebuli
- 3 łyżeczki Jogurtu naturalnego ( ja dałam z probiotykiem)
- 1 łyżeczka majonezu Kieleckiego
- szczypta soli i pieprzu
Sposób Przygotowania:
- Jajka trę na grubych oczkach na tarce,
- Ser , cebulę, ogórki kroję w drobną kostkę,
- Wsypuję szczypiorek,
- Dodaję pieprz oraz sól,
- Dodaję jogurt oraz majonez,
- Całość dokładnie mieszam,
- Pasta nadaje się od razu do spożycia, natomiast ja proponuję wstawić ją do lodówki na 30 minut. Smaki "przegryzą się"
Pastę tą trzymam w szczelnym pojemniku max do 3 dni.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz