Moją ulubioną zupą jak już wspominałam jest zupa pomidorowa:)
Dlatego jak tylko mogę kombinuję i ulepszam co chwile przepisy na tą zupkę.
Tym razem zupka na Indyku, tą zupkę robiłam w Polsce, bo jak wiecie Indyczek jest bardzo tani a w dodatku zdrowy. Nie mogę się doczekać jak wrócę do Domu, pierwsze co zrobię tą zupę na delikatnym Indyku.
Polecam.
Pomidorówka na Indyku
Składniki:
- 1 szt-Podudzie z Indyka -można dodać Skrzydło albo Golonkę
- 2.5 l Wody
- Mały słoiczek Koncentratu Pomidorowego
- 1 Marchewka
- 1 Pietruszka
- 1/2 Pora
- 1 Rosołek Drobiowy
- 2 Łyżki Wegety
- 1 łyżeczka Pieprzu,
- 1 łyżeczka Lubczyku,
- Kilka Ziaren Ziela Angielskiego ,
- 4 Liście Laurowe
- 2 łyżki natki pietruszki - Warto dać świeżą
- 4łyżki Śmietany 12 %
- 250 g makaronu - Ja dałam tym razem Muszelki
Sposób Przygotowania:
- Do dużego Garnka nalewam wody i wkładam Indyka
- Gotuję ok 1 godzinę
- Obieram warzywa i dodaję w całości do Rosołu.
- Następnie dodaję wszystkie przyprawy i zioła.
- Gotuje aż wszystko będzie miękkie.
- Na koniec dodaję cały koncentrat po ok 5 minutach dodaję śmietankę
- Gotuję ok3-4minut.
- Zupę zdejmuje z palnika.
- Przecedzam by została sama zupa bez warzyw i mięsa.
- Między czasie gotuję makaron.
- Zupę podaję z natką pietruszki i lubczykiem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz