Pyszne, Delikatne Masełko o smaku Czosnkowo - Ziołowym, to mój pomysł na inną odsłonę zwykłego masła. Idealne masełko dla tostów, chleba, mięsa i ryb.
Smacznego :) Masełko uformowałam w formie serduszek.
Masełko Czosnkowo - Ziołowe
Składniki:
- 1 Kostka Dobrego Masła
- 2 Ząbki czosnku
- 2 Łyżki suszonej Pietruszki
- 2 Łyżki Suszonego kopru
- 1 Łyżczeka soli i pieprzu
- Ciekawa foremka ( ja dałam silikonową)
Sposób Przygotowania:
- Masło wyciągam z lodówki - ok 30 minut
- Czosnek kroję w kosteczkę
- Do masła dodaję czosnek, zioła, przyprawy
- Dokładnie mieszam
- Masło wkładam w foremki
- Foremki przykrywam folią aluminiową
- Masełko wkładam do lodówki na minium 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz