27 wrz 2015

Serduszkowe Masełko Czosnkowo - Ziołowe

Pyszne, Delikatne Masełko o smaku Czosnkowo - Ziołowym, to mój pomysł na inną odsłonę zwykłego masła. Idealne masełko dla tostów, chleba, mięsa i ryb. 
Smacznego :) Masełko uformowałam w formie serduszek.
   Masełko Czosnkowo - Ziołowe 

 Składniki:
  • 1 Kostka Dobrego Masła
  • 2 Ząbki czosnku
  •  2 Łyżki suszonej Pietruszki 
  • 2 Łyżki Suszonego kopru
  • 1 Łyżczeka soli i pieprzu
  • Ciekawa foremka ( ja dałam silikonową)
 Sposób Przygotowania:
  • Masło wyciągam z lodówki  - ok 30 minut 


  • Czosnek kroję w kosteczkę
  • Do masła dodaję czosnek, zioła, przyprawy


  • Dokładnie mieszam
  • Masło wkładam w foremki


  • Foremki przykrywam folią aluminiową 
  • Masełko wkładam do lodówki na minium 30 minut.  

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF