Gulasz z drobiu jest świetną alternatywą na szybki obiad. Dziś proponuję gulasz z fileta z kurczaka z dodatkiem tartej marchewki oraz sosu sojowego ciemnego.
Przepis ten jest bardzo łatwy w wykonaniu.
KURCZAKOWY GULASZ
Składniki:
- 1/2 kg fileta z kurczaka ( bez skóry)
- 3 cebule
- 1 marchewka
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 0.5 l wody
- 3 łyżki suszonej papryki czerwonej łagodnej
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki bazyli
- 1 łyżeczka soli
- 1łyżka pieprzu
- oliwa z oliwek do smażenia
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
Sposób Wykonania:
1.Mięso Kroję w kostkę
2. Przyprawiam.
3. Cebulę kroję w plastry i półplastry.
4. Cebulę przysmażam wraz z drobno pokrojonym czosnkiem na patelni z dodatkiem oliwy.
5. Cebulę trę na grubych oczkach.
6. Do cebuli dodaję mięso i smażę ok 5-6 minut.
7. Do mięsa i cebuli dodaję marchewkę.
8. Do garnka wlewam wodę i wrzucam przyprawy wraz z koncentratem. Całość duszę ok 20 minut na małym ogniu.
9. Pod koniec duszenia dodaję sos sojowy.
9. Pod koniec duszenia dodaję sos sojowy.
10. Gulasz tym razem podałam do obiadu wraz z maszą jęczmienną.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz