12 lis 2015

Koperkowa z Duszonym Suszonym Koprem i Ziemniakami

Bardzo dobra zupa z duszonym na maśle suszonym koprem z ziemniakami. Zupa nieco zapomniana a bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Nie dodaję śmietany tylko jogurt naturalny 0%.


SKŁADNIKI:

2.5 l Wody
1 Udko z Kurczaka
2 Marchewki 
6 Ziemniaków
4 Ziarenka Ziela Angielskiego
2 Liście Laurowe
1 kostka rosołowa
Pieprz i Sól 
10 łyżek suszonego domowego kopru ( można dać świeży siekany)
 1 łyżka masła
5 łyżek jogurtu naturalnego 0 %
 PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki umyć ja nie obierałam ze skórki, pokroić w kostkę.

 Z podanych składników ugotować bulion. Gotuję aż mięso będzie miękkie ok 50 min wrzucam marchewkę. 
W rondelku o grubym dnie roztapiam masło a następnie dodaję koper. Podsmażam ok 30 sekund dodaję 8 łyżek goyującego się bulionu. Całość duszę ok 5 minut.
Mięso wyciągam wraz z marchewką. 
Duszony Koper dodaję do bulionu wraz z ziemniakami. Gotuję ok 20 min.
Małym sitkiem wyciągam koper. Pozostawiam małą ilość. 
Mięso obieram ze skóry a resztę kroję drobno i dodaję do zupy. 
Marchewkę kroję w plasterki. 
Zestawiam zupę z palnika. 
Do zupy dodaję ok 5 łyżek jogurtu naturalnego 0%. 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF