16 gru 2015

Z zupkami Chińskimi i Indykiem

Znakomita sałatka z indykiem i zupkami chińskimi. O wyraźnym smaku. 


SKŁADNIKI:
2 zupki chińskie
1/2 cebuli
1/2 puszki kukurydzy
20 dag fileta z indyka
pół pora
10 dag sera żółtego
3 łyżki ketchupu
3 łyżki jogurtu naturalnego
2łyżki majonezu Kieleckiego 
sól i pieprz 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso kroję w kostkę i smażę na oleju z dodatkiem soli i pieprzu.
Ser, por,cebulę  kroję w kostkę. 
Wszystkie składniki łączę ze sobą. 
Dodaję do całości sól i pieprz a następie ketchup i majonez oraz jogurt. 
Wszystko mieszam. 
Wkładam do lodówki na minimum 30 min przed położeniem. 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF