Znakomita sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie.
SKŁADNIKI:
20 dag pieczarek
10 dag sera żółtego
4 czerwone papryki konserwowe
4 ogórki konserwowe
1/2 pora
1 łodyga selera naciowego
natka pietruszki
3 łyżki Majonezu Kieleckiego
3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 %
sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki obieram, myję i kroję w kostkę. Następnie gotuję ok 20 min w osolonej wodzie. Odcedzam i czekam aż przestygną.
Wszystkie składniki kroję w kostkę.
Dodaję majonez, jogurt i przyprawy.
Wszystko mieszam ze sobą.
Wkładam do lodówki na 30 min przed podaniem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz