Jak już nie jeden raz wspominałam, ja i mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :)
SKŁADNIKI:
20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak
4 Ogórki Konserwowe
1 Cebula Czerwona
5 Pomidorków Suszonych z Zalewy
SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę.
- Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki łączę ze sobą.
- Na koniec dodaję składniki sosu. Mieszam.
- Dekoruję suszonym koprem. Podaję z świeżym pieczywem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz