27 sty 2016

Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Suszonych Pomidorków

Jak już nie jeden raz wspominałam, ja i mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :)



SKŁADNIKI:

20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak 
4 Ogórki Konserwowe
1 Cebula Czerwona
5 Pomidorków Suszonych z Zalewy 
SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach. Kiedy mięso się upiecze i przestudzi, kroję w drobną kosteczkę.
  • Ogórki, Cebulę i Pomidorki kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki łączę ze sobą. 
  •  Na koniec dodaję składniki sosu. Mieszam. 
  • Dekoruję suszonym koprem. Podaję z świeżym pieczywem. 

SMACZNEGO :) 




 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF