Pierwszy raz użyłam Nowości firmy Kieleckiego Majonezu "SOS CURRY". Jestem zachwycona. Dodałam go do sałatki z kuskusem i indykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %.
SKŁADNIKI:
4 Łyżki Kaszy Kuskus
2 sznycle z Indyka Surowe
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pora
10 dag sera żółtego
5 ogórków konserwowych
słoiczek Kieleckiego Sosu Curry
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do drobiu
olej rzepakowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kasze Kuskus przygotowuję według instrukcji na opakowaniu
Sznycle rozbijam, przyprawiam przyprawą do drobiu lub gyrosa
Indyka kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju
Kiedy mięso wystygnie przekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka.
Następnie dodaję kaszę.
Wszytskie składniki kroję w kostkę.
Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki.
Wszystkie składniki mieszam ze sobą.
Na koniec dodaję sos.
Dokładnie mieszam.
Dodaję pieprzu.
Całość wkładam do lodówki min 30 min przed podaniem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz