3 sty 2016

Kolorowa sałatka z gotowanych pieczarek

Święta..Święta i Po Świętach ....
Dziś proponuję kolorową sałatkę z gotowanych pieczarek. W Angli pada jest straszna pogoda więc kolor jak najbardziej jest wskazany. 




SKŁADNIKI:
20 Dag pieczarek 
5-6 płatów papryki czerwonej konserwowej
6 Ogórków kiszonych
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 selera naciowego
1/2 pora
1/2 cebuli czerwonej
10 dag sera żółtego w kawałku

SOS:
3 łyżki majonezu Kieleckiego
2 łyżki Jogurtu naturalnego 0 %
sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki myję, obieram, kroję w kostkę. 
Na gotującą, osoloną wodę wrzucam pieczarki. Gotuję ok 15 min. 
W między czasie wszytskie warzywa siekam i kroję w kostkę. 
Ser żółty również kroję w kostkę. 
Przestudzone pieczarki wrzucam do miski gdzie będę przygotowywać sałatkę. 
Dodaję resztę składników. 
Dokładnie mieszam. 
Na koniec dodaję składniki sosu, również mieszam. 
Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem by wszytskie smaki się ze sobą połączyły. 
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF