Z
racji tego,że jestem w Angli postanowiłam popróbować typowo Angielskich
Dań. Dziś przedsawie Wam Yorkshire pudding. Ja kupiłam mrożone i
nafaszerowałam je pieczarkami,cebulką czerwoną oraz świeżym szpinakiem.
Puddingi te sa bardzo popularne,używa się je zamiast ziemniaków do
obiadu,do mięs.Można je podawać w formi s słonej ale również słodkiej.
Same puddingi faszeruje się mrożone i piecze do 4 min w piekarniku
180,stopni. Smacznego. SKŁADNIKI:
1 Opakowanie Mrożonych Yorkshire puddimg ok 12 sztuk
20 dag pieczarek
1 cebula czerwona
150 gram szpinaka świeżego
10 dag sera żółtego
1 ząbek czosnku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Pieczarki kroję drobno.
Cebulę również kroję drobno wraz z czosnkiem.
Na rozgrzanym oleju smażę cebulę wraz z czosnkiem.
Dodaję pieczarki i smażę na złoty kolor.
Dodaję szpinak. Mieszam i odstawiam z palnika.
Puddingi faszeruję i posypuję serem żółtym.
Wkładam do piekarnika na 10 min w 160 stopniach aż ser się ładnie rozleje.
Podaję gorące ale równie pysznie smakują chłodne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz