Bardzo często mieszkając w Polsce robiłam Karkówkę duszoną w żurawinie na przyjęcia niedzielne. Dziś jest niedziela i dziś przedstawię Wam karkówkę duszoną w rodzynkach. Jest idealna do ziemniaków, kasz czy pieczywa. Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
- 0.5 kg Karkówki bez kości
- 20 dag rodzynek
- 1 cebula
- 5 łyżek sosu słodko kwaśnego
- sól,pieprz i wegeta
- 1 woreczek do pieczenia lub rękaw do pieczenia
- 1/3 szklanki zimnej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Mięso myję i kroję w plastry a następnie rozbijam na nie zbyt cienko
- Każdy plaster doprawiam pieprzem, solą i wegetą
- Do woreczka wkładam mięso
- Następnie dodaję sos słodko kwaśny
- Dodaję rodzynki
- Na koniec wlewam wodę
- Zamykam woreczek i wkładam do piekarnika na 45 min. góra-dół w 180 stopniach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz