1 maj 2016

Karkówka duszona w rodzynkach

Bardzo często mieszkając w Polsce robiłam Karkówkę duszoną w żurawinie na przyjęcia niedzielne. Dziś jest niedziela i dziś przedstawię Wam karkówkę duszoną w rodzynkach. Jest idealna do ziemniaków, kasz czy pieczywa. Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu.





SKŁADNIKI:
  •  0.5 kg Karkówki bez kości 
  • 20 dag rodzynek
  • 1 cebula
  • 5 łyżek sosu słodko kwaśnego 
  • sól,pieprz i wegeta
  • 1 woreczek do pieczenia lub rękaw do pieczenia
  • 1/3 szklanki zimnej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  • Mięso myję i kroję w plastry a następnie rozbijam na nie zbyt cienko 
  • Każdy plaster doprawiam pieprzem, solą i wegetą
  • Do woreczka wkładam mięso 
  • Następnie dodaję sos słodko kwaśny 
  • Dodaję rodzynki 
  • Na koniec wlewam wodę
  • Zamykam woreczek i wkładam do piekarnika na 45 min. góra-dół w 180 stopniach 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF