Szybkie i bardzo dobre kotlety z mięsa mielonego z indyka to znakomity dodatek do obiadów czy do kanapek. Wyjątkowe dodatki sprawiają,że kotlety stają się bogate i bardzo sycące. Smacznego.
SKŁADNIKI :
500g mięsa mielonego z indyka
1 czerwona cebula
1 kulka mozzarelli
1 pęczek natki pietruszki
kilka małych kolorowych papryczek albo 1 duża
2 duże jajka
3 łyżki bułki tartej
po 1/2 łyżki :sól,pieprz, papryka czerwona,czosnek
1 łyżeczka świeżego tymianku
2 łyżki ketchupu
2 łyżki musztardy
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Natkę dokładnie siekam.
Papryczki myję a następnie kroję w drobną kostkę.
Ser kroję w większą kostkę.
Cebulę wraz z czosnkiem kroję drobno.
Na rozgrzanej patelni podsmaam cebulę i czosnek.
Wszystkie składniki ze sobą łączę.
Formuję kotlety.
Na rozgrzaną patelnię kładę kotlety.
Smażę po obu stronach na brązowy kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz